loading...
پاسارگاد ما || مرجع تاریخ ایران و جهان باستان
آخرین ارسال های انجمن
محمد امین بازدید : 633 جمعه 01 شهریور 1392 نظرات (0)


::: تصاویر دیدنی از تخت جمشید و توضیحاتی درباره آن را در ادامه مطلب مشاهده نمایید  :::
محمد امین بازدید : 458 یکشنبه 30 تیر 1392 نظرات (0)


برای دریافت تصویر اصلی و با کیفیت فوق العاده و بدون عناوین تبلیغاتی سایت به ادامه مطلب مراجعه فرمایید
محمد امین بازدید : 266 شنبه 28 بهمن 1391 نظرات (0)

apadana بناهای دوران هخامنشی

هخامنشیان در اقامتگاه های خود بناهایی را می ساختند که می بایستی مبین قدرت و عظمت حکومت باشد. در دوران هخامنشیان یک سبک معماری مخصوصی به وجود آمده بود که در آن سنن و آداب ملل مختلف ساکن در کشور هخامنشتیان جلوه گری می کرد. یکی از آثار اولیه معماری هخامنشیان، کاخ کورش است که در نخستین اقامتگاه هخمانشیان در پاسارگاد (پازارگاد) بنا شد و عبارت از یک رشته ساختمانهایی بود در میان باغ و محصور به دیوار.

در ویرانه این کاخ، کتیبه بسیار قدیمی محفوظ مانده که می گوید : “من هستم کورش شاه هخامنشی.” در پاسارگاد آرامگاه کورش نیز محفوظ مانده و آن بنای کوچکی است از سنگ که شبیه به خانه مسکونی با سقف دو پوششی و در روی پایه و شش پله پله بلند قرار گرفته است. در این بنا هیچ گونه تزئیناتی وجود ندارد.

 

این مقبره از سایر مقبره های پادشاهان، که به معنی و مفهوم واقعی کلمه از بناهای معماری بشمار نمی روند، متمایز است و عبارت از حفره ای است که ...



... متن کامل و ادامه متن فوق در ادامه مطلب ...

محمد امین بازدید : 190 پنجشنبه 19 بهمن 1391 نظرات (0)
گفته يك کارشناس ارشد زبان‌های باستانی اندک سنگ نوشته‌های کاخ آپادانای شوش در حال نابودی است.محمدرضا معتمدی، عضو هیات مدیره انجمن دوستداران میراث فرهنگی شوش، در گفت و گو با خبرنگار بخش ميراث ايسنا در خوزستان گفت: دروازه شرقی کاخ آپادانای شوش دارای دوته ستون است که در سه طرف آنها نوشته‌هایی به خط میخی و به سه زبان پارسی باستان، اکدی و ایلامی وجود داشت که مضمون نوشته‌های این ته ستون‌ها یکسان است و آن گفته‌ای است از خشایار شاه هخامنشی که ترجمه آن بدین گونه است: گوید خشایارشاه به خواست اهورامزدا این درگاه را داریوش شاه که پدر من{است}ساخت. او خاطرنشان كرد: ترجمه یادشده ازروی متن پارسی باستان است که در متن اصلی آن افتادگی‌هایی جزیی وجود داشته است. این ترجمه به قرینه دیگر نوشته‌ها‌ی مربوط به خشایارشاه آورده شده است.
اين كارشناس با ابراز تاسف از اينكه در سالهای اخیر آسیب‌های جدی و فراوانی به این ته ستون‌ها به ویژه نوشته‌های آن وارد شده تصريح كرد: اكنون ديگر خواندن سنگ نوشته‌ها با دشواری و حتی در برخی موارد غیر ممکن شده است.

معتمدی توضيح داد: آسیب‌هایی که به سنگ نوشته‌های دو ستون وارد شده بدین قرار است: سنگ نوشته ته ستون جنوبی از متن فارسی باستان سنگ نوشته این ته ستون اکنون 22نشانه الفبایی آن از بین رفته است که متاستفانه این آسیب ها گاه واژه هایی را کاملا ازبرده است مثلا واژه ( Thatiy) (گوید) و ( duvarthim) )درگاه را (می توان ذکر کرد. از متن ایلامی شش نشانه از سطر اول از بین رفته است و سطر دوم آن کاملا تخریب شده است.

از متن آکدی 16 نشانه الفبایی از میان رفته است. سنگ نوشته ته ستون شمالی از متن پارسی باستان 15نشانه الفبایی محو گردیده است. از متن ایلامی 6 نشانه از سطر اول و از سطر دوم2نشانه تخریب شده است. از متن آکدی 5 نشانه از سطر اول و 11 نشانه از سطر دوم از بین رفته است.


وی اظهار كرد: در مجموع می توان گفت تنها با توجه به نوشته‌هایی که باستانشناسان فرانسوی در هنگام کاوش و تحقیق به جای گذاشته‌اند می‌توان آگاهی کاملی از نوشته‌های این ته ستونها به دست آورد.

به باور اين كارشناس، آنچه در نگاه نخست به نظر می‌رسد نشان می‌دهد که...



... متن کامل و ادامه متن فوق در ادامه مطلب ...

محمد امین بازدید : 229 یکشنبه 24 دی 1391 نظرات (0)
چه کسانی تخت جمشید راساختند؟
کشف گل نوشته‌های عیلامی در گوشه شمال شرقی صفه که بخشی از باروی تخت جمشید بوده است، توانست پاسخ بسیاری از سوالات در باره سازندگان و نحوه استخدام و میزان حقوق و دستمزد و بسیاری مطالب دیگر را روشن سازد. ابتدا تصور می‌شد این گل نوشته‌ها که حدود ۳۰هزار عدد هستند، حاوی اطلاعاتی از سیاست‌ها و مجهولات زندگی حکام و پادشاهان، یا متونی ادبی و علمی باشند؛ اما با مطالعه و ترجمه آنها مشخص شد که آنها شامل رسیدهای پرداخت، صورت حساب‌ها و میزان دستمزدها و گزارشات مالی و حسابداری هستند.

براساس همین گل نوشته‌ها بود که مشخص شد هیچ برده یا مزدوری برای کار در تخت جمشید مورد استفاده قرار نگرفته است. تمامی افراد از معماران و ناظران و سرکارگران گرفته تا کارگران ساده همگی در مقابل کار خود حقوق دریافت می‌کرده‌اند. مدیر ارشد امور مالی تخت جمشید به نام «باراد کاما» برای نظارت بر کار ساخت و ساز و امور مربوط به کارکنان به صورت دائمی در محل حضور داشته و خود شخصا بر تمام مصالح و کالاهای وارداتی و ضبط و ثبت امور مالی رسیدگی می‌کرده است. جالب است بدانیم که...


... متن کامل و ادامه متن فوق در ادامه مطلب ...
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    برترین پادشاه تاریخ ایران زمین ؟
    آمار سایت
  • کل مطالب : 428
  • کل نظرات : 89
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 152
  • آی پی امروز : 64
  • آی پی دیروز : 99
  • بازدید امروز : 399
  • باردید دیروز : 814
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 0
  • بازدید هفته : 3,986
  • بازدید ماه : 11,029
  • بازدید سال : 97,836
  • بازدید کلی : 2,483,330